horvath_teodora_hegyvidek

Horváth Teodóra ősztől már Honvédban tolja (fotó: Hegyvidék SE @ facebook)

Mint az ismeretes, az MLSZ egyik szent célja és egyben küldetése, hogy Magyarországon legyen női labdarúgás, és nem csak nyomokban, hanem ténylegesen. Ennek egyik tünete az NB I. idei versenykiírása, amely kötelezővé tette az U15-ös női csapatok indítását, valamint sejteti, hogy felmenő rendszerben a későbbiekben újabb és újabb korosztályok fognak érkezni, egészen a felnőttig.

Magánvéleményem, hogy a szövetség adminisztratív úton próbál tenni a női fociért, minden költséget és felelősséget áthárítva az élvonalbeli csapatokra. Egyelőre nem látni, hogy az így megnövekedő költségeket, valamint az esetlegesen még szűkösebbé váló pályaviszonyokat hogyan fogja ellentételezni. – vh

A Bp. Honvéd számára is kötelező lett tehát a női U15, ami Hemingway tulajdonos szerint ment volna önerőből is, de ha már megkereste őket a Hegyvidék (included: bajnoki negyedik felnőttcsapattal), akkor nem ugrottak el a lehetőség elől.

Az új struktúra szerint tehát lesz Bp. Honvéd, ami eddig is volt, mellette pedig Bp. Honvéd néven, de önálló szervezeti egységként a Hegyvidék, mint női szakosztály.

Illéri!