A labdarúgó OTP Bank Liga aranyérmese, a Győri ETO FC harminc év után szerepelhet újra a legrangosabb európai kupasorozatban: Pintér Attila együttese szerdán a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának első mérkőzésén az izraeli Maccabi Tel-Aviv együttesét fogadja.

A Rába-parti alakulat legutóbb 1983-ban szerepelt a sorozat jogelődjében, a Bajnokcsapatok Európa Kupájában, akkor az első fordulóban kettős győzelemmel lépett túl az izlandi Vikingur együttesén, a következő körben azonban a szovjet bajnok Dinamo Minszk búcsúztatása már nem sikerült.

One egy álma.

One egy álma.

 

„Az ETO mindig, minden mérkőzésen győzni akar, így lesz ez szerdán a Maccabi Tel-Aviv elleni is” – fogalmazott Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője a kedd délelőtti sajtótájékoztatón. A szakember a találkozón nem ülhet majd le a kispadra, ugyanis három évvel ezelőtt – a gárda legutóbbi európai kupaszereplése alkalmával – a Dinamo Zagreb elleni Európa Liga-mérkőzésen összekülönbözött a játékvezetővel, amiért két mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A hazaiak vezetőedzője hozzátette, hogy a szombaton a Debrecen 3-0-ás legyőzésével elért Szuperkupa-siker növelte együttese önbizalmát.

„Bízom a csapatban, az elvégzett munkában, a segítőmben, Farkas Józsefben, hogy így közösen meg tudjuk oldani ezt a helyzetet – folytatja a vezetőedző. – Olyan eredményt akarunk elérni, hogy azzal továbbjussunk az első körből. Remélem, hogy velünk együtt a Honvédnak és a Debrecennek is sikerül a továbbjutás, mert az nagy dolog lenne az egész magyar labdarúgás számára.”

Az ellenfelet Paulo Sousa irányítja, a portugál tréner az előző szezon egy részében még a Győr legnagyobb hazai riválisának, a Videotonnak volt a vezetőedzője. Az izraeli együttesről Pintér Attila elmondta, gyors és agresszív futballt játszik, ugyanakkor a saját játékukat akarják ráerőltetni a vendégekre.

Horváth Cs. Attila, az ETO klubmenedzsere közölte, mindent megtesznek azért, hogy a nemzetközi előírásoknak megfelelően tudják megrendezni a találkozót. Öt órával a kezdés előtt lezárják az ETO Parkot és tűzszerészek vizsgálják át a létesítményt. A szigorított biztonsági előírások miatt a korábbinál lassúbb lesz a beléptetés a Bajnokok Ligája-selejtezőre. A szurkolóknak ezért a megszokottnál korábban kell majd megérkezniük a stadionba, ha nem akarnak lemaradni a mérkőzés kezdetéről. A lelátókon „Mondj nemet a rasszizmusra” feliratú pólót viselő biztonsági személyzet ügyel a rendre.

Az előzetes becslések szerint mintegy 6000 néző várható a 20.30 órakor kezdődő találkozóra, amelyet a 33 éves osztrák Markus Hametert vezet majd.