Itt mindig történik valami. Mennyire gondolod abszurdnak a magyar futballt? Ha egy tízes skálán értékelnéd, mennyit adnál? A maximumot vagy kérdés nélkül egyet mondasz? Netán gondolkodnál hosszú percekig, hogy a leginkább kifejező számot add? Már annyit agyalnál rajta, hogy a fél pontot is bevennéd? Én százat mondanék. Meg is mutatom, miért.

Egy hónappal ezelőtt a létavértesi klubról írtam, amelyik megnyerte az NB III.-as csoportját, de egy adminisztrációs hiba miatt lecsúszott a feljutásról. Ezzel együtt az addigi fiókcsapatnak megszakadt mindenfajta együttműködése a Debrecennel. Megpróbáltam utánajárni, hogyan is fog alakulni a jövő.

Július nyolcadikán sikerült is elküldenem egy szép levelet a létavértesi klub email-címére (bár kellett egy jó pár percet eltöltenem a keresőben, mire ráakadtam, és félő, hogy nem is él), még nem válaszoltak, de már nem is hiszem, hogy fognak. Viszont most már mindent tudok. Máshonnan.

Kérdéseim

  • Mindenfajta kapcsolat, együttműködés megszakadt a DVSC-vel?
  • El fog indulni a klub a harmadosztály Keleti csoportjában? Ehhez rendelkezésre áll a szükséges anyagi keret? (versenyeztetés, rendezés, utazás, stb. költsége)
  • Augusztus 16-án indul a bajnokság, van már jelölt a vezetőedzői pozícióra?
  • A kölcsönjátékosok visszarendelésével egy új keret összeállítása szükséges, történtek már lépések ennek kiküszöbölésére? Mikorra várható a keret végleges összeállítása?

Huszonkilencedikén, vagyis kedden, jelent meg az alábbi felhívás a Debrecen Városi és Körzeti Labdarúgó Szövetség oldalán. Egyébként a TrollFoci már nagyon szemfülesen aznap megtalálta, és kiposztolta.

KERESEK NAGYON SŰRGŐSEN ÖNBIZALOMMAL ÉS AKARATERŐVEL RENDELKEZŐ 18-21 ÉV KÖZÖTTI FOCISTÁKAT, AKIK NINCSENEK HARGBAN A LABDÁVAL, ÉS ELEGÜK VAN AZ IGAZSÁGTALAN BÁNÁSMÓDDAL. NB-III-BAN KELL JÁTSZANI.

FELSZERELÉS UTAZÁS BIZTOSÍTOTT, PÉNZ NINCS ÉS NEM IS LESZ.

Gyönyörű.

Írtam a megadott címre, hogy esetleg érdekelne a dolog, mert mégis elindulnék a világhírnév felé vezető úton. Hát meg itthon azért kényelmesebb is elkezdeni. A biztonság kedvéért rákérdeztem, hogy melyik klubról is lenne szó, de azért sejtettem. És igen, valóban a Létavértes.

Ami valószínűsíthető volt, az bejött. Szima kiszállásával a pénz is elillant, ezt nagyon kedvesen közlik is a felhívásban. Azért a versenyeztetésre még talán van egy minimális keret. Úgy látszik, fiatal srácokkal igyekeznek feltölteni a létszámot a két hét múlva, augusztus 16-án, rajtoló harmadosztályra, ahol a Létavértes 17:30-tól a Felsőtárkány vendége lesz. Nem tudom, hogy ez mennyire lesz elég, de Mátyus Jánosnak a támadást sem sikerült gyakorolnia a Pápával a csapat átvétele és a szezonkezdet közötti időben.

Amúgy megkerestem a Facebookon az úriembert, aki válaszolt nekem, az ott lévő posztokból és hozzászólásokból kiderült, hogy ő csak segít játékosokat keresni, nem az edző. Viszont azt is megtudtam, hogy csütörtök délután kettőkor kellett megjelenniük a jelentkezett játékosoknak az MLSZ Hajdú-Bihar megyei Igazgatóságán, hogy megkössék a szerződéseket, és legyen igazolásuk, amellyel játszhatnak is.

Magyar futball. 2014.

Egyvalamit azonban még nem tudok: ki lesz az edző?