6gkvl

Beindult, és azonnal sebességbe is kapcsolt a Nagy Téli Játékoskeringő. Ilyenkor mindenfelől érkeznek az exjugoszláv és román próbázók, hogy a még hátra lévő néhány meccsen elhintsék a bentmaradás talmi reményének magját a leszakadni látszók szik sarjain – és a Rákóczinál. Másik, ellenben újkeletű trend, hogy ha valaki nem délkeletről érkezik, akkor máshonnan, főleg délnyugatról, az úgynevezett Mediterránumból, és inkább az élmezőny csapataihoz, azzal a szöveggel, hogy már ilyenkor érdemes felkészülni a nyári nemzetközi kupaszareplésre.

Január vége van, még egy hónapig lehet igazolni szerződéssel rendelkezőt, és bármeddig szerződés nélkülit. Gyorsan átfutunk az eddig három öt hét legnagyobb meglepetésen.

  1. Antal Botonddal szerződést bontanak Kecskeméten (csak nem a Rajczi* is említette fizetési zavarok miatt?), mire hamar aláír Diósgyőrbe, de csak nyártól. Antal tavasszal Kaposvárott véd.
  2. A Honvéd egy 35 éves olasz (szigorúan egykori!) válogatott csatárral, Emiliano Bonazzolival pótolja a nála hat évvel fiatalabb, ellenben jóval többszörös kolumbiai válogatott Edixon Pereát. Perea nem tért vissza a téli alapozásra.
  3. Tisza Tibort egyrészt nem feltétlen marasztalja a más utakon elinduló Sivic mester, másrészt a menedzsere kelendő árunak nézi, és beajánlja bárhova, ahol futkározó embereket és vaskos bankszámlákat lát egyszerre. Azerbadgántól Debrecenig letudva a keleti vonal, majd Videotonnál átlépi a Dunát, és végül Győrben mondja Horváth Feri, neki kellene, hogy újra összeálljon a Rudolf-Tisza-tengely. Egyelőre semmi sem dőlt el.
  4. Vaskó Tamás, az Újpest és a válogatott V-betűs védelmének egyik oszlopa folytatja keringését az NB I. alsóházában. Ezúttal Mezőkövesdről került Felcsútra. Érkeztével az akadémia kezdőjében hírmondónak még megmaradt fiatalok is leváltásra kerülhetnek. Kérdés, meddig járható ez az út Felcsúton, ha a Paks és a Pápa is hajlamos levadászni bárkit, aki már legalább két másik helyen játszott és nem mondható fiatal tehetségnek.
  5. Nyugalom, a piac még korántsem telített: Tóth Balázs egyik nap még a bajnokságra hajtó Videoton csékája, másnap viszont már a Felcsút új reménysége. Vagyis nem. A Videotonnál meghosszabbítják a szerződését, de a tavasszal Felcsúton játszik. Nem ugyanaz.
  6. Ezek után szinte bombameglepetés, hogy a Videotonnal szakító Torghelle az MTK-hoz került.
  7. Waltner Bobby az új Sowunmi. Benne van a korban, csatár, nem kell az NB I-ben, tehát jöhet A Siófok.

* Rajczi szintén távozott és Mezőkövesdre került.