SPORTOLÓ voltam, vagyok, maradok!

Bár mostanában inkább a kamera másik oldalán állok, de szabadidőmben imádom nézni a sportról szóló filmeket. Most néztem meg, Jerry Maguire – A nagy hátraarc” című filmet, melyben Tom Cruise egy játékosügynököt alakít. Egy olyan karaktert, aki a korrupt sportban a pénzsóvár sportolók ügyeit intézi. Mintha Magyarországon játszódna a film!!!

A sport ma is központi szerepet játszik az életemben. Testépítő lett belőlem. Ám a focin, annak is a business-oldalán rajta tartom a szemem.  Ronaldóé az Aranylabda!!!

A Fradi vezetőjeként, újdonsült figuraként belecsöppenve a lecsóba nem volt könnyű a sportvezetői kezdet. Ezen a területen számos meghatározó élményem volt. Megtanultam, hogy vezetőként sokszor érzelemmentesen kell üzleti döntéseket hozni. Ezt a tapasztalatomat ma is használom. Ekkor találkoztam a JÁTÉKOS-ÜGYNÖKÖKKEL is, akik kissé másként végezték feladatukat, mint Tom Cruise a filmben.

A JÁTÉKOS-ÜGYNÖKÖK, noha kisebb mértékben, mint a nagy focinemzeteknél, de az évek alatt meghatározóvá váltak, és döntő hatással bírnak az egyes játékosok karrierjére, egyes klubok működésére is. Ám kevés olyan hazai ügynökség van, amely külföldi mintáknak megfelelően menedzselné a focistákat. Sokan a zavarosban halásznak! – tette közzé gondolatait a Facebookon Berki Krisztián.

surprise