Ahogy azt mi is tapasztaltuk, komoly problémák akadtak a szombati MTK-Diósgyőr vendégszektora környékén a beléptetéssel kapcsolatban. Az egész minimum nagyon kínos, de szerencsére a magyar fociközeg egyik legjobb tulajdonsága, hogy a már eleve nagyon kínos dolgokat is sikerül még tovább rontani. Így történt, hogy a miskolci szurkolók háborgó nyílt levelére az MTK is válaszolt, amiben kiderült, mi a volt a probléma: ők tényleg nem számítottak arra, hogy erre a meccsre netalán nézők is fognak érkezni, hiszen erről nekik nem szólt senki!

Apropó szurkolók: íme a társadalmi igény a felújított MTK-stadionra.

Mivel a hazai oldalon ennyien voltak, ott nem is volt probléma.

„Egészen a mérkőzés előtti 30. percig minden rendben zajlott, sem a pénztáraknál, sem a beléptetésnél nem volt sorban állás. Viszont fél órával a meccs kezdete előtt megjelent legalább 200 szervezett diósgyőri drukker, akiknek az érkezéséről Klubunknak nem volt tudomása, senkitől semmilyen információt nem kaptunk a drukkolók csoportos utazásával kapcsolatban. Klubvezetésünk, amint tudomást szerzett a problémáról az első félidő 40. perce körül, utasította a biztonsági szolgálat munkatársait, hogy minden egyes diósgyőri szimpatizánst, akiknek nem sikerült időben bejutnia a stadionba engedjék be a lelátóra jegy nélkül, ingyen.” (csakfoci.hu)

Na most menjünk el amellett, hogy mennyire béna dolog nagybetűvel írni a klub szót. Az MTK az őszi szezon lezárásaként tényleg mindent bemutatott abból, ami miatt annyira szórakoztató ez az egész. Adott egy focimeccset szervező klub (bocsánat, Klub), aminek szólni kell előre mindenről. Hiszen még akár az is előfordulhat, hogy nézők is kíváncsiak lesznek a hülye meccsükre. A szurkolók érkezése innentől véletlenül sem örömteli véletlen, hanem probléma, amit kénytelenek voltak megoldani. Úgy tűnik, Magyarországon tényleg nem tudnak mit kezdeni azzal, ha valami esetleg normálisan működik. Vajon az MTK vezetése meglepődik, ha peca közben véletlenül halat fog? Probléma, ha megnyomják a villanykapcsolót, és hirtelen fény lesz? Ha esetleg menetrend szerint jön az 1-es villamos, azt hogy oldják meg? Remélem, a következő időszakban elkerülik a klubot (illetve Klubot) ezek a problémák, és a jól megszokott problémamentes rendben játszhatnak a Felcsút, a Pápa vagy a Paks ellen.