63_falfestes_20130927_121416

Egyelőre alapoznak.

Korábban már volt róla szó, hogy megújul néhány erzsébetvárosi tűzfal, és az egyiken a 6:3-ról emlékezhet majd meg mintegy 1000 négyzetméteren bárki, aki nem a mobilját nyomkodva sétál végig a Rumbach Sebestyén utcán.

Kimentünk, megnéztük, egyelőre úgy tűnik valami alapozásfélét csinálnak. Jövő héten majd újra odaszagolunk, és utána addig, amíg kész nincsenek.

A sajtóanyag pedig a következő:

Ma kezdi a Neopaint Works a „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013” elnevezésű program soron következő tűzfalának megfestését, a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utcában.

Ahogy azt már korábban hírül adtuk, a Neopaint Works alkotócsoport, az Erzsébetvárosi Önkormányzat, valamint a Trilak Festékgyár Kft. együttműködésének köszönhetően idén már három tűzfal kapott új külsőt – a helyi lakosok és turisták legnagyobb örömére.

Folytatva a sort, a most készülő alkotás mind méreteiben, mind pedig tematikájában kimagaslik minden korábbi magyarországi tűzfalfestmény közül, hiszen a téma az Aranycsapat, pontosabban Az Évszázad Mérkőzése, a világszerte ismert Wembley Stadionban, 1953-ban aratott 6:3-as magyar győzelem.

A Neopaint csoport tagjai közel két éve készülnek erre a jubileumi munkára, gyűjtenek anyagot, keresnek helyszínt, illetve együttműködő partnereket. A monumentális tűzfal-dekoráció megfestésének időzítése sem véletlen: A Londoni Diadal 60. évfordulóját 2013. november 25-én ünnepeljük.

A gigantikus 6:3 festmény a belvárosi Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalát színesíti majd. A rendhagyó mű 1000 m²-en, három hét alatt, 400 liter festék felhasználásával készül majd el. Az ünnepélyes átadóra a tervek szerint október közepén kerül majd sor.